2024-06-27 06:20Nyheter

Hur säkerställer vi en framtida hög boendestandard – för alla?

Frida Stannow Lind på AlmedalenFrida Stannow Lind i Almedalen

Olov Lindgrens vd, Frida Stannow Lind, inledde Almedalsveckan på tisdagen med att leda ett rundabordssamtal som handlade om hur framtidens hyresrätt ser ut och hur den möter hyresgästernas önskemål.

Eftersom samtalet runt bordet var slutet och alla skulle kunna prata fritt utan att bli citerade, namnger vi inte deltagarna. Det var representanter från Stockholms stad, kommunala och privata fastighetsägare, arkitekter samt forskare från Karlstad universitet.

Att bostaden är mer än bara väggar och tak var alla eniga om, liksom att det ska vara helt, rent, bra service och tryggt i och omkring fastigheterna. Sedan talade deltagarna om hur hyresrätten som boendeform kan utvecklas och möta framtida krav och önskemål. Vilka kommer efterfråga hyreslägenheter och vilka tjänster kommer önskas framöver? Hur kan vi som planerar för nya byggnader och förvaltar befintliga fastigheter möta detta? Det var ett par frågeställningar som gav fördjupade diskussioner.

Det talades också om att onboarding som innebörd även borde finnas för hyresgäster, där den gamla portvaktsfunktionen ändå behövs i någon form. En slags ”portvakt 2.0”. Någon av de deltagande fastighetsbolagen nämnde just hur de arbetar utifrån onboarding-principer med nyinflyttade hyresgäster.

En annan springande punkt som togs upp är hur vi kan förmedla lägenheter på ett nytänkande sätt genom exempelvis kategoriboenden. Det fanns helt klart en gemensam vilja att testa nya sätt att utveckla hyresboendet och att boendeformen bör anpassas utifrån livets olika behov och skeden. Till följd av det skulle naturliga flyttkedjor också uppstå.

På tisdagsmorgonen delade Frida med sig av dessa viktiga diskussionspunkter från rundabordssamtalet på Fastighetshubben i Almedalen, Fråga Lou och Svefas arena.

 Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Frida Stannow Lind
Vd
Frida Stannow Lind