2021-02-17 15:50Nyheter

Hyresgästernas matavfall blir biogas

MatavfallFoto: Olov Lindgren

I Stockholms stad blir det 2023 obligatoriskt för alla hushåll att sortera ut sitt matavfall. Vi på Olov Lindgren vill bättre! Vårt mål är att alla våra fastigheter, där möjlighet finns, ska ha sortering av matavfall redan 2021.

I dagsläget har våra hyresgäster möjlighet till matavfallssortering i 41 av våra 112 fastigheter.

Under 2019 hämtade vi 6 500 kg matavfall i våra fastigheter, under 2020 hämtade vi hela 38 000 kg. Det är nästan 6 gånger så mycket! En viss del av ökningen kan förklaras genom att människor under coronapandemin har spenderat mer tid hemma, men framför allt beror ökningen på att fler och fler fastigheter har fått möjlighet till matavfallssortering. Det är glädjande att många av våra hyresgäster också väljer att sortera sitt avfall.

För varje 10 kg insamlat matavfall kan du köra 2 mil med en biogasbil. Det innebär att med vårt insamlade avfall från 2020 kan du köra 7 600 mil – det är nästan två varv runt jorden!

Vi har även ett mål att det ska finnas möjlighet till insamling av plast i alla våra fastigheter innan 2021 är slut. Idag har vi plastinsamling i 83 av våra fastigheter. Under 2020 fördubblade vi insamlingen jämfört med 2019 och fick ihop hela 31 600 kg.

Våra resultat visar att varje enskild hyresgäst som sorterar sitt avfall har betydelse och att vi tillsammans kan vi verka för en hållbar framtid.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 112 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Joanna Heikkilä
Hållbarhetsansvarig
Joanna Heikkilä