2022-07-04 08:00Nyheter

Intervju med två sommarjobbare på Södermalm

Sommarjobbare rensar fontän

Våra sommarjobbare Linnea och Albin rensar ogräs på en innergård på Kvarngatan. De har nu hunnit jobba i nästan två veckor och trivs väldigt bra. Totalt ska de jobba i fyra veckor.

De blir båda 17 år senare i höst och har gått ut första året på gymnasiet. Albin går Samhällslinje med samhällsinriktning på Globala gymnasiet och Linnea går Samhällslinje med beteendeinriktning på Sjölins i Vasastan.

Albin sommarjobbade även förra året, då via Stockholms stad som parkarbetare söder om stan. 

Linnea har hunnit med flera olika jobb; ungdomsledare i gymnastik, helgjobb på Ung Omsorg och sommarjobb i receptionen på Forsgrenska badet.

Det bästa med jobbet som fastighetsvärd tycker de är att få vara utomhus mycket och få testa nya saker. Albin är särskilt förtjust i högtryckstvätten, det är ”satisfying”, medan Linnea tycker det är roligt att vattna rabatter och olja in trädgårdsmöbler. De har också träffat flera trevliga hyresgäster som är väldigt engagerade i sina innergårdar. Kollegorna de mött säger de är jättetrevliga och det märks även att Linnea och Albin har roligt tillsammans.

Sommarjobbare rensar ogräs

Som svar på frågan om de skulle rekommendera Olov Lindgren och arbetet som fastighetsvärd till andra, säger de båda ”ja”.

"Det är en bra atmosfär och alla är snälla och lättsamma”, säger Linnea. Albin lägger skrattande till att ”kanske inte om man är damm- eller pollenallergiker”. ”Det är mycket roligare än det låter, det är najs (deras uttryck) att se skillnaden när man oljat in något eller rensat ogräs och tiden går fort när man har en kul kollega att jobba med”.

”Ni har fina hus och innergårdar, särskilt efter att vi har varit där och jobbat”, säger de med glimten i ögat.

Efter sommarjobbet ska Albin åka till landet samt chilla, bada och äta glass med vänner. Eventuellt ska han även till Grekland med sin familj. På fritiden hänger han med familj och vänner, spelar dataspel och spelar korpenfotboll. I framtiden vill han arbeta med människor, kanske bli diplomat eller politiker – eller skådespelare.

När Linneas jobbperiod är slut ska hon till landet, åka till Skåne på bröllop samt bada och hänga med vänner. Hon ska även till Österrike och vandra en vecka med familjen och några kompisar. På fritiden träffar hon kompisar, chillar och tittar på Netflix samt har säsongskort på Tele2 (DIF självklart!) och missar aldrig en match. Efter gymnasiet skulle hon vilja plugga utomlands, men vad vet hon inte än.

Efter vår pratstund visade de mig några av våra närliggande hus och vad de har fått arbeta med i garage och trädgårdar.

SommarjobbareOm Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg