2021-03-23 15:45Nyheter

KTH-studenter inspirerar på arbetsplatsen

KTH-studenterMaja, Manfred och Elias

Hos oss på Olov Lindgren arbetar just nu tre studenter från KTH; Maja Janson, Elias Carlson och Manfred Jonsson. Samtliga studerar till Civilingenjör i Samhällsbyggnad och är alla bekanta med varandra då de gick de två första åren tillsammans för att sedan välja lite olika inriktningar. De är nu inne på sitt fjärde och näst sista år.

Elias är den som har arbetat längst hos oss, han började i november 2020. Redan i grundskolan fick han upp ögonen för fastighetsbranschen då han i 8:an gjorde praktik hos sin gudmor på ett arkitektkontor. - Efter det visste jag att det var fastigheter jag ville jobba med, säger Elias.

Han beskriver sig skrattandes ”som förvaltningens springpojke”. Han är med och driver interna projekt, bland annat fiberprojektet där han deltar på byggmöten och hjälper till att lösa problem som uppstår. Till exempel såg han till att informationen till våra hyresgäster till viss del digitaliserades.

- Jag trivs väldigt bra på Olov Lindgren, säger han. Det är kul att träffa och arbeta med så många duktiga människor.

I framtiden vill Elias gärna arbeta med fastighetsutveckling och bidra till att få bättre och mer energieffektiva fastigheter. På fritiden umgås han gärna med familj och vänner, han spelar även gitarr och tränar när tiden tillåter.

I höst väntar ett halvårs studerande i Illinois vilket han ser mycket fram emot.

Maja har valt en inriktning mot fastigheter och byggnadsteknik då hon bland annat lockades av bredden på utbildningen.

Hos oss arbetar hon med interna utvecklingsprojekt; bland annat projektleder hon installation av laddstationer på fyra av våra fastigheter. Hon jobbar även med implementeringen av digitala körjournaler för att minska det administrativa arbetet hos oss, men det är även ett steg i vår digitala utveckling av bolaget.

 - Jag trivs jättebra på Olov Lindgren, säger Maja. Det är extremt kul att jag direkt fått så mycket eget ansvar, det är väldigt lärorikt. Det är roligt att ni vågar släppa i väg mig, men det känns samtidigt tryggt - jag vet att jag kan få stöttning om jag behöver det.

När hon är klar med studierna vill hon börja jobba på en gång. Med bland annat arbetet hos oss i grunden, hoppas hon på att få en bra start i yrkeslivet. - Jag vill gärna arbeta på ett nytänkande bolag med att ta fram hållbara lösningar som gör skillnad för branschen, fortsätter Maja.

På fritiden umgås hon mycket med vänner och tränar. - Jag tycker mycket om att åka skidor och ska snart till Åre, det ser jag fram emot, säger hon avslutningsvis.

Manfred valde mellan maskin och bygg och ville plugga en linje med mycket matte. - Jag har alltid varit väldigt tekniskt intresserad, säger Manfred. Efter att hans morfar frågat honom om han ville vara med och skapa något som förbrukas eller något som består valde han bygg. - Jag vill vara med och bidra till utformningen av framtidens samhällen.

Manfreds anställdes i första hand för att hjälpa till med evakuering av hyresgäster, men då det projektet sköts upp hjälper han istället till med interna utvecklingsprojekt så som att benchmarka priser och jämföra leverantörer till vårt stora lager i Västberga. Tanken är att det ska minskas då mycket har en alldeles för hög omsättningstid. Lagret ska istället effektiviseras så att vi bara har kvar det mest nödvändiga, det som omsätts mest i kombination med priseffektiva avtal med våra leverantörer.

När han är klar med studierna är projektledning med ekonomiskt fokus något som lockar. - Jag är väldigt rastlös som person och vill därför ha många och varierande arbetsuppgifter, säger han. Drömjobbet är att förvärva egna fastigheter i hemkommunen Emmaboda med omnejd vid sidan av en karriär inom projektledning.

Att få arbeta utomlands i några år är också något som han skulle vilja testa på. Gärna på något globalt företag som till exempel CBRE eller Cushman & Wakefield.

Han är mycket matintresserad, på fritiden träffar han gärna vänner och lagar mat eller äter på restaurang. Han tycker också om att träna och resa. Vid frågan om han har någon oanad talang skrattar han: - Talang vet jag inte, men jag kan jonglera en fotboll 200 gånger och kan gå ganska långt på händer.

- Att ta hjälp av studenter ger oss på Olov Lindgren stor inspiration och stöd, samtidigt som vi har många specialister som kan dela med sig av sina kunskaper. Förhoppningsvis kan vi inspirera fler studenter att söka sig till fastighetsbranschen, säger Anders Fagerkrantz, fastighetschef, Olov Lindgren.

.


Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 112 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Anders Fagerkrantz
Fastighetschef
Anders Fagerkrantz