2023-07-11 07:30Nyheter

Mini-reportage om en av våra fastighetsvärdar

Roberto Cucarano och Harun WarsameRoberto Cucarano och Harun Warsame

Roberto Cucarano uppväxt i Södermalm är en fastighetsvärd som har jobbat hos oss i Olov Lindgren sedan ett år tillbaka och idag berättar han om hur det är att jobba som fastighetsvärd.

Roberto Cucarano är en energifylld 24-årig man som har jobbat inom flera olika yrken som till exempel bygg, flyttgubbe, säljare, servitör, pizzabagare och även som en kock. Men för ett år sedan hade han turen att få sommar jobba hos i Olov Lindgren vilket i sin tur ledde till att Robert blev väldigt intresserad av rollen som fastighetsvärd.

I dagsläget finns det inte många branscher som ger det lilla extra till människor när de inte behöver. Sen tänkte Roberto mycket på vilken bransch där han skulle kunna göra någon nytta och hjälpa folk.

Nu har Roberto jobbat hos oss på Olov Lindgren i ett år och trivs mycket bra. ”Jag känner att jag gör nytta när jag jobbar för Olov Lindgren för då går jag runt och ser till att alla känner sig hemma liksom”.

I rollen som fastighetsvärd ingår det för det mesta problemlösning och fastighetsskötsel. Det kan handla om allt möjliga problem som till exempel problem med el, vatten, ventilation och det är därför viktigt att vara social. ”För att folk ska kunna känna sig trygga när dom pratar med dig, så dom vet att du hör och förstår dom”.

Det Roberto tycker är mest utmanande i jobbet är att hålla samma standard varje dag, ”inget svårt men det är vad som ska göras” säger han. Roberto tycker också att man ska hålla sig glad för att ibland kommer det in folk som inte är glada och då måste man förstå att det är inget personligt, ”det är ett jobb, och jobb är jobb” säger Roberto.

När jag frågar vad service innebär för honom så svarar han –”När man gör det lilla extra, till exempel att jag går till hyresgästen och lämnar en nyckel i stället för att personen får hämta den”, säger han.

Roberto har som mål att när han har chansen att göra det lilla extra så gör han det varje gång, vilket i sin tur leder till att hyresgästerna känner sig mer bekväma i sina hem.

Det roligaste med jobbet är när -”jag gör nytta i samhället, hjälper andra och det leder till att jag mår mycket bra”. Och när jag frågade honom vad det mindre roliga är svarade han -”när man får uppleva lite tråkiga incidenter som till exempel att folk har fått saker stulna eller blivit vandaliserade”.

Mot slutet frågar jag Roberto om det var något viktigt han tycker jag hade missat och han svara -” Jag tycker att när folk kommer till ett Olov Lindgren hus så ska det kännas lite annorlunda, att Olov Lindgren ska sticka ut och att folk ska kunna kolla på ett hus och tänka detta är Olov Lindgren fastighet.”

”Det kan bero på att fönstren är rena, sopat vid porten och mer små saker som är viktigt och gör skillnad.”

Hyresgästerna uppskattar det så mycket att dom klappar Robert på axeln medan han gör det fint i porten varje dag.

Text och bild av Harun Warsame, sommarjobbande ungdom på Olov Lindgren 2023.


Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se