2022-08-24 09:30Nyheter

Olov Lindgren är med och inviger nya Vasagatan

Nya VasagatanVisionsbild: Stockholms stad/Sweco Architects - nya Vasagatan.

För fyra år sedan avtäcktes visionsbilden på hur gatan skulle utvecklas. Nu är projektet klart och i morgon, den 25 augusti, är det dags för invigning av nya Vasagatan.

Vasagatan som är en av Stockholms mest centrala gator har byggts om och blivit mer levande, välkomnande och tryggare med människan i centrum. Bland annat har gatan fått säkrare cykelbanor, bredare trottoarer, nya och fler träd samt fler sittplatser och ny belysning.

– Vi hoppas att alla som passerar Vasagatan, men framför allt de som arbetar där, känner att det blivit en trevligare och öppnare plats att röra sig på, säger Henrik Spännare, Chef Kommersiell förvaltning Olov Lindgren.

Visionsbild: Stockholms stad/Sweco Architects - nya VasagatanVisionsbild: Stockholms stad/Sweco Architects - nya Vasagatan

Projektet har finansierats av de 12 fastighetsägare som är med i Management Vasagatan, däribland Olov Lindgren, samt av Stockholms stad.

Invigningen sker torsdag den 25 augusti klockan 11.00 och Stockholms stad bjuder på fika, tal, historiska vandringar och härlig musik.



Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Henrik Spännare
Chef Kommersiell förvaltning
Henrik Spännare
Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg