2022-04-20 12:00Nyheter

Olov Lindgrens hyresgäster skänker kläder till Stockholms Stadsmission

Insamling till Stockholms StadsmissionInsamling till Stockholms Stadsmission

Som ett led i sitt sociala hållbarhetsarbete har Olov Lindgren i samarbete med Stockholms Stadsmission i flera fastigheter låtit ställa upp burar där hyresgästerna kunnat skänka kläder och saker till välgörande ändamål.

Burarna från Stadsmissionen stod under en vecka i fastigheternas miljörum och information om insamlingen gick ut till hyresgästerna. Många passade på att rensa hemma och vagnarna fylldes snabbt upp av givmilda hyresgäster.

– Samtidigt passade vi på att ha en insamling på vårt eget kontor och på bara några dagar fyllde vi vagnen med kläder och prylar, säger Joanna Heikkilä, hållbarhetsansvarig Olov Lindgren.

Totalt fylldes 12 burar. Gåvorna skickas till Stadsmissionens sociala verksamheter eller säljs i deras second hand-butiker där allt överskott från försäljningen går till deras egna hjälpverksamheter.

– Cirkulär användning av saker är inte bara bra för klimatet, det finns såklart en social omtanke inbyggt i det också, fortsätter Joanna.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Joanna Heikkilä
Hållbarhetsansvarig
Joanna Heikkilä