2024-07-01 09:25Nyheter

Prao hos en fastighetsvärd

Fastighetsvärd i arbeteMathilda mäter fukthalt

Ibland tar vi chansen att följa med en kollega under en dag för att få större förståelse för varandras arbetsuppgifter. Felicia arbetar i vanliga fall i kundservice och här är hennes berättelse om hur det var att hänga med fastighetsvärd Mathilda på olika uppdrag.

”Dagen började 07.00 på kontoret på Wallingatan. Efter en snabb kopp kaffe var vi i väg till nagelsalongen intill, där vi fick assistera två byggarbetare med ett byte av droppskål till kylbaffeln som satt i taket. Därefter bar det av till Kungsgatan där jag fick en bra genomgång av undercentralen och de olika sprinkler- och värme/kylsystem som finns där. Där fanns även ett "mini-museum" med upphittade fynd som man hittat när man gjort om i källaren, väldigt intressant att se!

Minimuseum

Ett par trappor upp behövde några företag assistans med att åtgärda ett löst sittande handtag samt montering av ett trasigt elementskydd som ramlat av - som Mathilda fixade galant! 

Det bar vidare till Vasagatan där vi mätte fukthalten på en gammal fuktskada i taket och gjorde en del korta besök hos några företag för att bland annat rensa avlopp, kontrollera trasiga lås samt organisera oreda i miljörum - inte den mest glamorösa delen av arbetet med ack så viktigt för att upprätthålla den fina standarden i våra hus. Vi gick tillbaka till Kungsgatan för att släppa ut en byggarbetare på taket som skulle arbeta med en takränna. Efter detta var det dags för lite administrativt arbete och lunch. 

Efter lunch var det dags att tömma ytterligare en luftavfuktare i en butik på Drottninggatan. Vi fick ett samtal från kundservice om att det var en lös fågel i en annan butik och självklart gick vi dit direkt. Mycket riktigt var det en stackars rädd sparv som hade satt sig högst upp i de takhöga hyllorna. Med hjälp av en stege och en handduk så kunde Mathilda lugnt släppa ut sparven runt hörnet av byggnaden. 

På eftermiddagen fick jag och Mathilda även följa med fastighetsvärd Jan på besiktning av en lägenhet inför ett lägenhetsbyte på Götgatan. Efter detta var vi på ett kort besök i en annan fastighet på Götgatan där vi fick se ett nyligen renoverat kök hos ett företag. Otroligt nog så råkade jag träffa på en annan gammal kollega och vän till mig som tydligen arbetade på det företaget, väldigt otippat och kul! Vi åkte tillbaka till kontoret på Wallingatan och rundade av dagen med det sista administrativa arbetet. 

Det var väldigt lärorikt och givande för mig som arbetar i kundservice att få komma ut i verkligheten. Jag rekommenderar varmt till alla på företaget att ta chansen att praoa hos en kollega!”


Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg