2022-07-06 09:15Nyheter

Rundvandring i St Paulskyrkan – en mötesplats för alla

Fönster St Paul
St Paulskyrkan

När Stockholms Stadsmission 2015 köpte St Paulskyrkan vid Mariatorget, var kyrkan i stort behov av renovering. För Olov Lindgren var det självklart att gå in som huvudpartner för att sponsra uppbyggnaden och i mars 2021 togs första spadtaget mot det som kommer att bli Mötesplats Mariatorget.

Som huvudpartner till Stockholms Stadmission blev vi nyligen inbjudna till en rundvandring i St Paulskyrkan, där Anders Radinger från M3 Bygg och Albin Lingman från Stockholms Stadsmission berättade om projektet. Totalt arbetar cirka 25 personer med projektet och byggnationen.

– Hur jobbigt det ibland än är på vägen så vet vi hur stolta vi kommer att vara när det är klart. Det här är ett unikt projekt och vi är alla mycket engagerade, säger Anders Radinger, arbetsledare M3 Bygg.

När projektet står klart hösten 2022 kommer anställda från Stockholms Stadsmission, arbetstränande samt volontärer att ha sin arbetsplats i den vackra byggnaden.

Vepa St Paul

Det är en avancerad process, med många detaljer, att renovera en byggnad från 1880-talet då allt ska bevaras och mycket ska återbrukas. En höj- och sänkbar scen med tillhörande ljudinstallationer har byggts och ska användas till konserter och uppträdanden. Kyrkan är 12 meter från golv till tak och det är viktigt med bra akustik inför kommande verksamhet. I de tillbyggda fönsterna mot den stora salen har man därför satt akustikglas.

I bakre delen av kyrkan byggs rum som ska användas till att husera olika verksamheter och aktiviteter för deltagarna.

Salen i St Paulskyrkan

– Vi ser fram emot när projektet är klart. Redan nu kan vi se att det kommer bli en öppen och inbjudande plats för alla, i hjärtat av Södermalm, säger Albin Lingman, affärsutvecklare Stockholms Stadsmission.

Mötesplats Mariatorget kommer att ha generösa öppettider och ambitionen är att skapa en plats för bland annat måltidsgemenskap där maten till stor del kommer att vara tillvarataget matsvinn.

Det är fint att se så många engagerade personer involverade i det här projektet och det känns bra att Olov Lindgren är en del av detta.


Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg