2021-07-06 10:15Nyheter

Stort intresse för sommarjobb

Sommarjobbare hos Olov LindgrenSommarjobbare hos Olov Lindgren

Under våren sökte Olov Lindgren sommarjobbande ungdomar bland sina hyresgäster. Det var stort intresse och hela 21 personer kommer arbeta under sommaren, vilket motsvarar totalt 105 veckors sysselsättning.

Alla har vi något minne från det första sommarjobbet. Kanske var det kollegorna, kanske en spännande händelse eller det faktum att man fick tjäna pengar. Efter en rekryteringsprocess under våren får nu 21 ungdomar chansen att arbeta på sommarlovet. De flesta ungdomarna som fått ett sommarjobb kommer arbeta som fastighetsvärdar.

- Fastighetsvärdsrollen är till stor del ett serviceyrke. Man måste gilla att jobba med människor och att göra fint på gårdar och i hus, så att de som bor och arbetar där trivs. Vi har värderat egenskaper som initiativkraft och glädje högt för det kommer man långt med, säger Anders Fagerkrantz, fastighetschef på Olov Lindgren.

Innan sommarjobbets början får ungdomarna dels en introduktion till rollen och arbetsuppgifterna, dels genomgång och samtal kring arbetsmiljöfrågor och våra förhållningssätt gentemot varandra och hyresgästerna.

Ella och Lowe som är 17 år, är två av årets sommarjobbare. För Lowe är det första året hos oss, medan Ella är här för andra året. De jobbar fyra respektive sex veckor och efter det ser de fram emot lite sommarlov.

- Det är roligt att vi har ganska blandade uppgifter och att det är så trevlig stämning, säger de. Vi är mest utomhus och arbetar och får göra allt från att olja in trädgårdsmöbler till att rensa ogräs och klippa buskar.

Efter sommaren börjar de andra året i gymnasiet; Ella på en Naturbrukslinje i Jämtland för att i framtiden bli hästskötare och så småningom ha sin egen verksamhet och Lowe på Samhällsvetenskapsprogrammet på en skola i Vasastan. På frågan om de skulle vilja komma tillbaka och jobba även nästa sommar säger båda ja!

Sommarjobbare

- För många är det här första kontakten med arbetslivet och då är det viktigt att få en bra introduktion. Vi ser verkligen fram emot att få välkomna ungdomarna och visa dem att det är kul att arbeta med hus. Vi kanske till och med kan locka dem att komma tillbaka när de har slutat skolan! säger Joanna Heikkilä, hållbarhetsansvarig på Olov Lindgren.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 113 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Joanna Heikkilä
Fastighetschef bostäder
Joanna Heikkilä