2020-09-16 10:45Nyheter

Veken 12 – nyrenoverad, stambytt och varsamt bevarad

Veken 12, fasadbildVeken 12, fasad

Vår fastighet Veken 12, i hörnet Åsögatan/Klippgatan, är redo för återinflytt av sina hyresgäster. Under ett års tid har fastigheten renoverats där både lägenheter, lokaler, gemensamma utrymmen och fasad har moderniserats med bevarat 50-tal.

Förutom nytt avlopp, värme och ventilation till hela fastigheten fick samtliga lägenheter bland annat nya ytskikt, badrum, el, kök och säkerhetsdörrar för att möta upp till dagens standard.

Även fasaden har rustats upp och fått ny färg och balkongerna har fått nya plattor och räcken. I projektet har det varit av stor vikt att hela tiden se till att den tidstypiska 50-talskänslan finns kvar samtidigt som fastigheten nu är försedd med modern teknik som håller över tid.

"Vi renoverar alltid våra hus med stor omtanke och på ett så hållbart sätt som möjligt. Detta är en fastighet som ligger oss varmt om hjärtat då Olov Lindgren 1957, själv byggde och sedan bodde i fastigheten med sin familj under många år”, säger Sven Renström, vd Olov Lindgren.

Ett nytt digitalt låssystem, iLOQ, är installerat. Alla åtkomsträttigheter för hela fastigheten programmeras på en enda nyckel vilket gör nyckelhanteringen enkel och säker då en borttappad nyckel direkt kan avkodas och en ny nyckel kodas på. 

Det har även dragits in fiber till samtliga lägenheter, vilket ger hyresgästerna tillgång till det öppna bredbandsnätet där de kan välja mellan många olika tjänsteleverantörer och deras utbud. Fiber finns nu även till driftutrymmena så att det, med den nya styrutrustning, går att kommunicera med överordnat styr- och övervakningssystem.

"Vi kan dels se energianvändningen för fastigheten men kan även behovsanpassa energianvändningen i lägenheterna då vi placerat temperaturgivare där", säger Sven Renström.

Resultatet är en moderniserad fastighet med de fina detaljerna från 50-talet väl bevarade.

 Om Olov Lindgren

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 112 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Affärsidén är att äga, förvärva, förvalta och bygga hyresfastigheter i Stockholm. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Sven Renström
VD
Sven Renström
Jeanette Ljungberg
Kommunikationsansvarig
Jeanette Ljungberg