2023-07-05 10:30Pressmeddelande

Beviljat bygglov för Olov Lindgren i Farsta

Visionsbild nybyggnationVisionsbild: Adore Adore

Den byggaktörsdrivna planprocessen för 20 nya hyresbostäder i Farsta har nu beviljats bygglov. Olov Lindgren bygger ett nytt gårdshus på egen mark och utför en tillbyggnad av befintligt hus, detta genomförs i samband med ett stambyte och en renovering.

Projekt i Farsta är ett av tre pilotprojekt inom Stockholms stad, där en så kallad byggaktörsdriven detaljplaneprocess har testats. Det har inneburit att Olov Lindgren har drivit processen, i samarbete med Vardag arkitekter, men med samma öppenhet och demokratiska styrning som när kommunen driver processer.

– Vi har gott samarbete med Stockholms stad och det här projektet är ett också ett exempel på hur vi som fastighetsägare kan vara med att bidra till en positiv samhällsutveckling, säger Frida Stannow Lind, vd på Olov Lindgren.

Vardag arkitekter har haft en betydande roll i arbetet med nödvändiga utredningar och underlag och processen har gått snabbt och smidigt.

– Befolkningen ökar och bostadsbristen likaså, och även om vi inte tillför mer än 20 hyresrättslägenheter så gör vi det med stolthet. Det har varit en effektiv process med stort engagemang från alla inblandade, säger Jonas Södergren, chef Entreprenad och Utveckling på Olov Lindgren.

Olov Lindgren tittar fortlöpande på möjliga platser för bostads- och stadsutveckling och för närvarande pågår nybyggnation av 80 hyresrättslägenheter och en förskola i Björkhagen. Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jonas Södergren
Chef Entreprenad och Utveckling
Jonas Södergren
Frida Stannow Lind
Vd
Frida Stannow Lind