2022-09-23 07:30Pressmeddelande

Fiber- och tekniknät installerat i alla Olov Lindgrens fastigheter

Fiber- och tekniknät i samtliga fastigheterFiber- och tekniknät i samtliga fastigheter

Under två års tid har fastighetsbolaget Olov Lindgren arbetat med att dra in och installera fibernät i samtliga fastigheter för att kunna erbjuda hyresgästerna tillgång till ett öppet bredbandsnät. Samtidigt har ett tekniknät installerats som möjliggör styrning och övervakning av fastigheterna.

Genom det öppna bredbandsnätet har hyresgästerna nu tillgång till en mängd olika tjänsteleverantörer och deras utbud och kan välja fritt, i stället för som tidigare där de varit knutna till en enda leverantör.

– Vi är väldigt glada över att vi nu kan erbjuda våra 3 500 bostadshyresgäster valfrihet genom ett stort utbud av leverantörer och tjänster, säger Anders Fagerkrantz, fastighetschef på Olov Lindgren.

Det har även installerats ett tekniknät som gör att det i realtid går att följa och styra fastigheterna. 

– De tusentals trådlösa givarna som vi monterat kommer kunna samla in data från fastigheterna, som vi kan använda för att förbättra inomhusklimatet för våra hyresgäster samt minska energianvändningen, fortsätter Anders.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg