2022-04-19 07:15Pressmeddelande

Inbjudan: Invigning av fotografisk konst på byggnadsställning

FotokonstHornstull Microcosm

Att försköna en byggnadsställning med fotokonst i gigantiskt format har ingen tidigare gjort i Sverige. Konstnären Kristoffer Ekman har skapat det fotografiska verket Hornstull Microcosm som nu uppförs utmed en byggnadsställning på en av Olov Lindgrens fastigheter på Södermalm.  

Konstverket består av ett antal bilder som sammanfogats för att bilda en helhet och är tagna i området Bergsund på Södermalm i Stockholm. Det är tryckt på en vepa i formatet 13 x 17 meter som klär i hela byggnadsställningen framför fasaden.

Medverkar vid invigningen gör kultur- och stadsmiljöborgarrådet Jonas Naddebo tillsammans med konstnären Kristoffer Ekman.

– Fastigheten ska genomgå stambyte samt renovering och under tiden som fasaden döljs av en inte så vacker byggnadsställning vill vi i stället göra platsen fin och till gagn för alla, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Kristoffer Ekman, skapare av konceptet och verket Hornstull Microcosm, framhåller byggnadsställningar som möjlig arena för platsspecifik konstnärlig gestaltning.

– Jag har sett liknande projekt utomlands, det känns väldigt kul att nu kunna göra en sån här sak i Sverige. Jag är själv Hornstullsbo sedan flera år tillbaka och mycket nöjd med samarbetet, samt det faktum att vi med gemensamma krafter kan bjuda på fri konst i det offentliga rummet, uttrycker Kristoffer Ekman.

Vi hälsar dig varmt välkommen att delta vid invigningen!

Datum och tid: Torsdag 21 april kl. 11.00
Adress: Bergsundsgatan 24, Södermalm

Läs gärna mer om konstverket här.

Vill du delta? Anmäl dig till asa.pettersson@olovlindgren.se


Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg