2023-10-24 12:45Pressmeddelande

Karin Wanngård tog första spadtaget

Spadtag med Frida Stannow Lind och Karin WanngårdFoto: Webbkompetens

Fastighetsbolaget Olov Lindgren startar nu sin andra nybyggnation på mindre än två år. På Lysviksgatan i Farsta ska 30 nya hyresbostäder byggas på egen mark. Spaden hölls av Karin Wanngård, finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm, tillsammans med Olov Lindgrens vd Frida Stannow Lind.

Spadtaget som inleder projektet anordnades idag, tisdagen 24 oktober. Projektet är komplext och består av tre delar; stambyte och renovering, tillbyggnad samt nybyggnad. Tillskapandet av hyresrättslägenheter sker både i befintlig byggnad och i ett nytt gårdshus. Samtidigt genomförs renovering och stambyte i det befintliga huset där även gården får nytt liv.

– Olov Lindgren har en lång historia av fastighets- och stadsutveckling i Stockholm och nu får vi chansen att tillföra ytterligare hyresrättsbostäder. Vi månar om hyresgästerna och de som redan bor i området. Renoveringen av huset, gården samt nybyggnationerna kommer ge hela kvarteret ett lyft, säger Frida Stannow Lind, vd på Olov Lindgren.

Huvudnumret under tillställningen var det gemensamma spadtaget men gästerna fick också möjligheten att njuta av varm äppelmust och kanelbullar.

Frida Stannow Lind öppnade med att hälsa välkomna och gladdes åt det goda samarbete som finns med staden genom den byggaktörsdrivna detaljplaneprocessen som genomdrivits.

Spadtag med Frida Stannow Lind och Karin Wanngård

Därefter tog dagens huvudperson, finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Karin Wanngård över mikrofonen och talade om vikten av Stockholms utveckling och hur Olov Lindgren med sitt projekt bidrar till den.

Med full kraft togs sedan ett ordentligt spadtag av Frida Stannow Lind och Karin Wanngård.

Projektet är ett av tre pilotprojekt inom Stockholms stad, där en så kallad byggaktörsdriven detaljplaneprocess har testats där detta även nått bygglov. Processen har drivits av Olov Lindgren i samarbete med Vardag Arkitekter, med samma öppenhet och demokratiska styrning som när kommunen driver detaljplaneprocesser.

Byggnationen och renoveringen genomförs i en delad entreprenad tillsammans med Ebab.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Frida Stannow Lind
Vd
Frida Stannow Lind