2021-06-21 12:30Pressmeddelande

Olov Lindgren bygger igen

Nyproduktion BjörkhagenIllustration nyproduktion Björkhagen: BSK Arkitekter

I Björkhagen har fastighetsbolaget Olov Lindgren fått klartecken för byggnation av nya hyresbostäder och detaljplanen har vunnit laga kraft. Den strategiska satsningen på nyproduktion som företaget har gjort de senaste åren ger resultat.

Olov Lindgren vilar på en lång byggmästartradition där flera hus uppfördes under 50- och 60-talen. Av de 113 fastigheter som fastighetsbolaget äger i Stockholms stad är 30 procent byggda i egen regi. Det sista huset i raden byggdes på 90-talet och efter ett uppehåll har startskottet nu alltså gått för att börja bygga hyreshus igen.

- Ett av våra tillväxtmål är nyproduktion och vi har på nytt fått chansen att bygga bostadshus. Vi har varit med och byggt upp Stockholm i 83 år och vi fortsätter bidra till bostadsförsörjningen i vår stad, vi har bara haft en liten paus, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

I början av juni vann detaljplanen för projektet i Björkhagen laga kraft och härnäst väntar ansökan om bygglov. Byggnationen påbörjas i slutet av 2022. Utöver det här projektet har Olov Lindgren ytterligare bostadsutvecklingsprojekt på gång.

- Vi har ett bra samarbete med Stockholms stad i utvecklingen av nya bostadsprojekt. Att vi fått klartecken att bygga nya hus i Björkhagen är en milstolpe, det ger oss inspiration med de andra detaljplanerna vi arbetar med, säger Per Magnius som är ansvarig för tidiga skeden inom nyproduktion på Olov Lindgren.

Stockholm är en av Europas snabbast växande städer och till 2030 ska 140 000 nya bostäder byggas. Och en del av dem vill Olov Lindgren bidra med.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 113 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Sven Renström
VD
Sven Renström