2022-04-06 11:00Pressmeddelande

Olov Lindgren har installerat blåljuskod för ökad trygghet

Samtliga entréer i Olov Lindgrens bostadsfastigheter har fått blåljuskod installerat som ett led i att öka tryggheten för hyresgästerna.

För att snabbt och enkelt ge polis, räddningstjänst och ambulans tillgång till fastigheterna vid ett akut läge, har Olov Lindgren anslutit sig till ”Blåljuskod i samverkan”. Koden, som lämnas ut av polisens ledningscentral, är endast tillgänglig för utryckningspersonal och är till för att underlätta när de snabbt behöver ta sig in i en fastighet.

Efter att fastigheten är ansluten får fastighetsägaren en dekal som fästs utanför porten så att utryckningspersonal snabbt kan se att det finns en blåljuskod till fastigheten.  

– På det här sättet får blåljuspersonalen snabbt tillträde till huset, liv kan räddas och vi undviker samtidigt skador på entrédörren då den inte behövs slås in, säger Henrik Spännare, chef kommersiell förvaltning på Olov Lindgren.

Tanken med koden är att öka tryggheten för hyresgästerna. Om olyckan är framme och man är ensam hemma är det inte alltid möjligt att öppna porten.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Henrik Spännare
Chef Kommersiell förvaltning
Henrik Spännare
Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg