2021-03-12 13:30Pressmeddelande

Olov Lindgren huvudpartner till Stockholms Stadsmission och stödjer Frälsningsarmén

St PaulskyrkanSt Paulskyrkan. Illustration: Spridd

Olov Lindgren har under många år stöttat Frälsningsarmén ekonomiskt. I år vill vi göra mer och har valt att även hjälpa Stockholms Stadsmission i deras satsning på uppbyggnaden av en mötesplats kring St Paulskyrkan på Södermalm.

Satsningen på St Paul kommer ge fler människor möjlighet att ge och få omtanke. Nya St Paul kommer också bli en plats för kulturevenemang, debatter och utbildning i samhälls- och demokratifrågor för att öka engagemang och minska klyftor. Vårt bidrag gör oss till en av flera huvudpartner till Stockholms Stadsmission .

Frälsningsarmén har legat oss varmt om hjärtat under lång tid, men även här har vi i år valt att göra mer och därför riktat vårt bidrag till deras verksamhet Sociala centret i Hornstull. De hjälper hemlösa och utsatta människor med myndighetskontakter men även en möjlighet till något att äta och rena kläder. Vårt bidrag till Frälsningsarmén gör oss till en av de största bidragsgivarna för verksamheten.

- Vi är mycket stolta över att ha möjligheten att bidra till ett medmänskligare samhälle. Vår bransch benämns numera Samhällsbyggare och det är roligt att se att flera kollegor tar begreppet på allvar, säger Sven Renström, vd Olov Lindgren.

I år planerar vi för att göra det självklart för medarbetarna på Olov Lindgren att volontärarbeta. Tanken är att ha en temadag under hösten där alla erbjuds en organisation att arbeta för.

- Att stärka gruppdynamiken och samtidigt få uppleva glädjen kring att göra något gott för någon annan, är ren vinst och något vi sett i andra punktinsatser som vi gjort, säger Sven Renström.

Vi känner stor glädje att kunna ge till de som behöver det mest. Det rimmar väl med Olov Lindgrens vision om hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 112 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Sven Renström
VD
Sven Renström
Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg