2021-05-03 08:00Pressmeddelande

Olov Lindgren köper samhällsfastighet

Fastigheten Grötlunken 2Fastigheten Grötlunken 2

Olov Lindgren har förvärvat fastigheten Grötlunken 2, av Micasa Fastigheter, som ligger i Sabbatsbergsparken i Vasastan. Fastigheten består av ett äldreboende och tillträde sker 26 april.

Fastigheten är fullt uthyrd till Dala­höjdens äldreboende. Den uthyrbara arean uppgår till 4 751 kvadratmeter fördelat på 42 rum samt tillhörande ytor så som korridorer, matsalar, kök och dagrum. Varje lägenhet omfattar cirka 33 kvadratmeter och innehåller sovrum, vardagsrum, pentry samt duschrum.

– Vasaparken inbjuder till en gemensam långsam promenad efter kvällsvarden vilket är vad begreppet grötlunk betyder. För oss betyder det även ett tillskott till våra tidigare samhällsfastigheter. Det är en byggnad som från början är designad för sitt ändamål och vi är övertygade om att den fortsatt kommer vara mycket attraktiv som bostad på ålderns höst, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Grötlunken 2 utgörs av en fristående kubisk huskropp med nio våningar ovan mark. Byggnaden uppfördes år 1950 och ritades av Nils Sterner och Tore Virke vid Fastighetskontoret, sedermera belönad med S:t Eriksmedaljen för sina insatser för staden. Äldreboendet var vid färdigställandet Stockholms modernaste äldreboende.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 113 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Sven Renström
VD
Sven Renström
Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg