2021-06-08 11:25Pressmeddelande

Olov Lindgrens återköpta fastighet nu stambytt, renoverad och rustad för framtiden

Fastigheten Pudervippan 1Fastigheten Pudervippan 1

Nu är det dags för hyresgästerna i Olov Lindgrens fastighet Pudervippan 1 i Fruängen, att flytta tillbaka till sina stambytta och nyrenoverade lägenheter.

Huset byggdes av Olov Lindgren 1955 och för att finansiera bolagets tillväxt i innerstaden, såldes fastigheten 1957. Långsiktighet är en av grundpelarna i Olov Lindgrens verksamhet och sedan starten 1938 har endast tre fastigheter sålts.
2017 fick vi möjlighet att köpa tillbaka en av dessa, Pudervippan 1. Det hus vi nu har renoverat.

- Det mesta var ursprungligt från byggåret när vi tillträdde, så det blev en fråga om intensivvård för att åter göra huset till en prydnad för Fruängen. Kanske inte ekonomiskt självklart, men känslomässigt rätt. Ett tydligt bevis för att gammal kärlek aldrig rostar, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Fastigheten hade vid förvärvet behov av renovering och en åtgärdsplan för att få huset i modernt skick genomfördes.

Hösten 2019 tomställdes fastigheten och samtliga hyresgäster flyttade till evakueringslägenheter. Huset fick nya pulsådror i form av vatten, avlopp, el och fiber. Med renoverat tak och förbättrad isolering kommer energiförbrukningen minska. Den slitna ädelputsen har återställts och mycket av detaljerna i inredningen har behållits. Det ska kännas att det är ett hus från 1950-talet men med en modern standard för hyresgästerna. 

Givetvis ett nytt miljörum med tillgång till fullsortering, inklusive matavfall och plaståtervinning vilket är standard för våra hus. Nu står den sig, hållbart renoverad, i ytterligare många år och i vår fastighetsportfölj finns den med för evigt.Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 113 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se

Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Sven Renström
VD
Sven Renström