2022-11-16 12:30Pressmeddelande

Pressinbjudan: Första spadtag inför byggstart i Björkhagen

Visionsbild flygperspektiv av BSK Arkitekter ABVisionsbild flygperspektiv av BSK Arkitekter AB

Efter ett uppehåll på 30 år, har nu startskottet gått för Olov Lindgren att börja bygga hyreshus igen.

Fastighetsbolaget vilar på en lång byggmästartradition där flera hus uppfördes under 50-, 60- och 70-talen. I Björkhagen-Hammarbyhöjden som angränsar till varandra, äger Olov Lindgren sedan tidigare flera fastigheter. Av de 115 fastigheter som Olov Lindgren äger i Stockholms stad är 30 procent byggda i egen regi. Det allra första huset byggdes 1938 i Hammarbyhöjden.

Bygglovet omfattar ett lamellhus och två punkthus inklusive en förskola med fyra avdelningar. Inflyttning är planerad till 2025 och totalt planeras för 82 hyreslägenheter i storlekarna 1–6 rum och kök.

– Vi levererar det vi lovar i stadsbyggnad även när konjunkturen inte är optimal. Det tar tid att bygga en stad och den paus vi gjort inom nyproduktion är för oss just en paus. Nu är vi tillbaka med ny energi, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Den 24 november är det dags för invigning med spadtag och håller i spaden gör Sven Renström tillsammans med stadsbyggnads- och idrottsborgarrådet Jan Valeskog.

I samband med spadtaget bjuder vi på varm äppelmust och kanelbullar.

Dag och tid: Torsdag 24 november klockan 10.30.

Plats: Karlskronavägen 45, Björkhagen

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 115 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Sven Renström
VD
Sven Renström