2023-10-19 07:29Pressmeddelande

Pressinbjudan till första spadtag i Farsta

Illustration byggnation på LysviksgatanIllustration av Vardag

I samband med stambyte och renovering av befintlig fastighet på Lysviksgatan i Farsta, har vi fått bygglov för ett nytt gårdshus och en tillbyggnad på befintligt hus. Tre projekt i ett!

Totalt byggs 30 nya hyresrättslägenheter som bidrar till en ökad variation i lägenhetsbeståndet samt att kvarteret får ett komplement av tillgängliga bostäder. Inflyttning i de nyproducerade hyresrätterna är planerad till 2026. Lägenhetsstorlekarna varierar mellan 1-4 rum och kök.

Projektet i Farsta är ett av tre pilotprojekt inom Stockholms stad, där en så kallad byggaktörsdriven detaljplaneprocess har testats. Det innebär att Olov Lindgren drivit processen, i samarbete med Vardag arkitekter, men med samma öppenhet och demokratiska styrning som när kommunen driver processer.

– Många bygg- och fastighetsföretag skjuter just nu på inplanerade byggnationer och därför är jag otroligt stolt över att vi trots den tuffa omvärld vi befinner oss i, har möjlighet att starta ytterligare ett nyproduktionsprojekt. Det är ett relativt komplext projekt bestående av tre delar; rot, tillbyggnad och nybyggnad. Vi satsar på att uppnå Miljöbyggnad Silver, det målet har vi i all nyproduktion, och när allt är klart kommer det här bli ett fint lyft för hela området, säger Frida Stannow Lind, vd på Olov Lindgren.

Fastighetsbolaget vilar på en lång byggmästartradition där flera hus uppfördes under 50-, 60- och 70-talen. I Farsta, äger Olov Lindgren sedan tidigare ytterligare en fastighet. Av de 116 fastigheter som Olov Lindgren äger i Stockholms stad är 30 procent byggda i egen regi.

Den 24 oktober är det dags för invigning med spadtag och håller i spaden gör vd Frida Stannow Lind tillsammans med Karin Wanngård, finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholm.

I samband med spadtaget bjuder vi på varm äppelmust, ostsmörgås och kanelbullar.

Dag och tid: Tisdag 24 oktober klockan 10.30.

Plats: Lysviksgatan 34, Farsta

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!Om Olov Lindgren

Olov Lindgren förvärvar och bygger samt förvaltar och utvecklar egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känner tillit till varandra. Olov Lindgren är ett familjeägt fastighetsbolag som äger och förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, från Farsta i söder till Tensta i norr med störst koncentration på Södermalm. www.olovlindgren.se


Kontaktpersoner

Jeanette Ljungberg
Kommunikationschef
Jeanette Ljungberg
Frida Stannow Lind
Vd
Frida Stannow Lind